Μένουμε σπίτι: Διαβάζουμε, μαγειρεύουμε και μπαίνουμε σε τάξη!

Μένουμε σπίτι και περνάμε καλά! Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εντός: να διαβάσουμε επιτέλους τα βιβλία που δεν προλαβαίναμε, να δούμε όσες ταινίες θέλουμε, όσες σειρές μας έχουν προτείνει οι φίλοι μας… Και πάμε στα πιο ενδιαφέροντα: να μαγειρέψουμε για εμάς και την οικογένειά μας, να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη! Ξεκινάμε;

Ας πάρουμε για αρχή τη μαγειρική, που από καθημερινή «αγγαρεία» μπορεί να μετατραπεί στο νέο σου πάθος, με τα κατάλληλα βιβλία για «οδηγούς». Ξεκινάμε από τις αυθεντίες, δηλαδή την περιλάλητη Nigella Lawson, που στο το «Eating» θα σου μάθει πώς να προετοιμάζεις χορταστικά γεύματα κάθε μέρα χωρίς να χρειάζεται να γίνει «χαμός» στην κουζίνα – και όλα αυτά ανάμεσα σε απολαυστικά κείμενα περί φαγητού και γεύσης. Το καθημερινό φαγητό είναι στο μυαλό (και) του Jamie Oliver, που με το «Super Food Family Classics» θα ανανεώσει το εβδομαδιαίο σου μενού με καινούργιες συνταγές από κουζίνες που δεν είχες δοκιμάσει μέχρι σήμερα!

Αν ωστόσο οι πειραματισμοί με διαφορετικές κουζίνες δεν είναι του τύπου σου, μπορείς να ξεκινήσεις με κλασικά ελληνικά πιάτα και να τα «μεταμορφώσεις»! Βοηθός σου το «Orexi» του Theo Michaels, το οποίο περιλαμβάνει 80 συνταγές εμπνευσμένες από την Ελλάδα, τόσο κλασικές όσο και μοντέρνες. Τέλος, επειδή η μαγειρική πρέπει να είναι και υγιεινή -ειδικά τώρα, που οι ώρες δραστηριότητάς μας έχουν μειωθεί- ακολούθησε τις συμβουλές του James Wong και άλλαξε τη διατροφή σου προς το καλύτερο, με το βιβλίο «10-a-Day the Easy Way»!

Και αφού τακτοποιήσαμε τα της κουζίνας, ας εκμεταλευτούμε μία ακόμα ευκαιρία που σου δίνει η παραμονή στο σπίτι: να το βάλεις σε τάξη. Κάτι που ίσως αναβάλλεις για καιρό αλλά πλέον δεν έχεις καμία δικαιολογία! Μην το βλέπεις σαν αγγαρεία, ακολούθησε τις προσταγές του «The Home Edit» και δες πόσο εύκολα κάθε χώρος του σπιτιού μπορεί να είναι τακτοποιημένος και όμορφος. Οι δουλειές και η τακτοποίηση του σπιτιού μπορούν να έχουν θετική επίδραση και στη διάθεσή σου, καθώς θα σε χαλαρώσουν και θα σου δώσουν άλλη οπτική για την καθημερινότητα. Δες πώς θα βάλεις κι εσύ αυτή τη θετική ενέργεια στη ζωή σου με το βιβλίο «A Monk’s Guide to a Clean House and Mind».

Μένουμε σπίτι αλλά μένουμε δημιουργικοί και κυρίως κεφάτοι! Με όλα τα ενδιαφέροντα βιβλία που βρίσκουμε άμεσα διαθέσιμα στο public.gr!