Έρχεται το DJI Mavic Air 2 με αισθητήρα 48MP!

Το νούμερο ένα όνομα στα drone είναι με διαφορά η DJI. Οπότε, όταν παρουσιάζει νέα άφιξη, δεν μπορεί παρά να μας τραβά αμέσως την προσοχή! Αυτό έγινε ξανά, καθώς η εταιρία παρουσίασε μόλις το DJI Mavic Air 2, μια σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση του πρώτου Mavic Air, η οποία μοιάζει ικανή να ανταγωνιστεί ακόμα και το ακριβότερο DJI Mavic 2 Pro!

Τι καινούργιο έχουμε, λοιπόν, σε αυτό το drone; Σχεδόν τα πάντα! Ακόμα και ο σχεδιασμός έχει αλλάξει (ελαφρώς) σε σχέση με το original Mavic Air αλλά αυτό είναι το λιγότερο που σε ενδιαφέρει. Η συσκευή παραμένει μικρή, φορητή και ευέλικτη, οπότε πάμε να δούμε τώρα και τα ανανεωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ξεκινάμε από τον αισθητήρα, ο οποίος είναι ανάλυσης 48MP. Όπως συμβαίνει και σε πολλά smartphone, έτσι και στο DJI Mavic Air 2, η κάμερα συνδυάζει 4 πίξελ σε ένα με αποτέλεσμα το drone να παράγει φωτογραφίες 12MP, αν και η δυνατότητα για λήψεις στην πλήρη ανάλυση είναι επίσης διαθέσιμη. Στα του βίντεο, το Air 2 είναι ικανό να καταγράψει πλάνα ποιότητας 4K 60fps ή 4K HDR στα 30fps.

Βελτιωμένη είναι και η ασφάλεια του drone, καθώς το DJI Mavic Air 2 είναι η πρώτη συσκευή του είδους της που ενσωματώνει το AirSense, τεχνολογία που σε ειδοποιεί για την παρουσία αεροσκαφών σε κοντινή απόσταση. Επίσης οι αισθητήρες αποφυγής εμποδίων δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν – τόσο στην μπροστινή όσο και στην πίσω πλευρά του drone!

Σημαντική αναβάθμιση γνώρισε και η αυτονομία της συσκευής. Το νέο drone της DJI μπορεί να πετά για έως και 34 λεπτά συνεχόμενα. Ό,τι τραβά η κάμερά του μπορείς να το παρακολουθείς live από το smartphone σου, αφού πρώτα το προσαρμόσεις στο νέο χειριστήριο της συσκευής. Το χειριστήριο αυτό αφήνει πίσω του την Wi-Fi συνδεσιμότητα για χάρη του OcuSync, το οποίο δημιούργησε η ίδια η DJI. Μέσω αυτού μεταδίδεται εικόνα ποιότητας 1080p 30fps στο κινητό σου.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο και κάτι χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου DJI Mavic Air αλλά η αναμονή άξιζε τον κόπο. Το DJI Mavic Air 2 είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς και αναμένεται πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει στην αγορά. Μείνει συντονισμένος στο Public Blog για να μάθεις όλα τα νεότερα!