Άγγελος Ραυτόπουλος – Πώς «ξαναδιαβάζουμε» ένα παραμύθι;

Το παιδί που μεγαλώνει σε ένα σπίτι με βιβλία έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει ένας πιο μορφωμένος ενήλικας ή, τουλάχιστον, να έχει αδυναμία στην ανάγνωση. Πρέπει, λοιπόν, να φροντίσουμε για το εξής: όταν τα παιδιά ακούν για «διάβασμα», να μη πηγαίνει απευθείας το μυαλό τους στο σχολείο αλλά να γνωρίσουν την ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει η ανάγνωση. Η κατά τα άλλα δύσκολη συγκυρία των ημερών, που επιβάλλει παραμονή στο σπίτι για πολλές-πολλές ώρες, μπορεί να μετατραπεί σε πρώτης τάξης ευκαιρία για διάβασμα! Ξεκινάμε;

Ο Άγγελος Ραυτόπουλος, Υπεύθυνος Πολιτισμού στο Public Καβάλας και συγγραφέας του τρυφερού παραμυθιού «Το αγγελάκι που έλαμψε ξανά», ξεχωρίζει, εκτός από το δικό του, δύο ακόμα παραμύθια: «Ο Νόι και η φάλαινα» του Benji Davies και το «Ένα βουνό καρότα» της Katy Hudson.

Και απαντά σε κάτι που ενδιαφέρει όλους τους γονείς: Τι συμβαίνει αν αποφασίσουμε να αλλάξουμε την ιστορία ενός παραμυθιού; Πώς οι γονείς μπορούν να κατευθύνουν τα παιδιά, μέσα από τη φαντασία και τις ιστορίες των βιβλίων, ώστε να κάνουν τις συζητήσεις που επιθυμούν με τρόπο έμμεσο και αποτελεσματικό; Μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική προσέγγιση – δείτε το video!